Videofilm en/of musical in groep 8

Voor de leerlingen die vertrekken van de basisschool (en hun ouders) is het fijn om een afscheidsfeestje te organiseren, aan het einde van hun schoolcarrière. In veel gevallen wordt daar de uitvoering van de musical voor gebruikt. Dat betekent dat de leerkracht een stuk gaat zoeken of maken, rollen moet verdelen, decors laten bouwen en dat er veel tijd gaat zitten in zingen, zingen en nog eens zingen. 

Een aardig alternatief (of toevoeging aan de musical) is het laten zien van een video van en over de leerlingen van groep 8 op het moment van afscheid. Ruim van tevoren worden beelden gemaakt door de leerlingen, vertellen zij waar ze mee bezig zijn, wat ze verwachten van de middelbare school en waar ze zullen zijn over tien jaar. Met natuurlijk muziek, dans en gekke clips van de leerlingen die professioneel tot een aangename eenheid wordt gesmeed.

Elke school is anders, dus er is geen vaste prijs voor de eindvideo voor groep 8. Heb je belangstelling, dan kom ik er graag een keer over praten.