Lessen en workshops

Ik heb veel ervaring in het geven van lessen in workshops en cursussen. In de jaren negentig van de vorige eeuw was ik daar al mee begonnen, vers van de kunstacademie. Dankzij een tussentijdse opleiding ben ik geïnteresseerd geraakt in de theorieën van het ontdekkend en ontwerpend leren, en dat verwerk ik in mijn lessen en workshops.

Voor het gemak heb ik mijn kennis en vaardigheden onderverdeeld in de categoriën Grafische technieken, Beeld en geluid, Tekenen en Computer.

PDF brochures

Animatiefilm maken op de basisschool

Folder Animatiefilm maken op de basisschool - Henny van Ham [PDF 1,16MB]

Animatiefilm voor leerlingen vanaf groep 4. Onderwerpen kunnen een directe relatie met de lessen hebben, of komen uit de ongebreidelde fantasie van de kindeen. Met zijn tweeën op deze manier een verhaaltje vertellen is het allerleukst.


Downloads: Computer, Tekenen, Grafiek en Beeld & Geluid

Henny van Ham - Computer - brochure PDF   Henny van Ham - Tekenen - brochure PDF   Henny van Ham - Grafiek - brochure PDF   Henny van Ham - Beeld en Geluid - brochure PDF

[PDF van 1,3 tot 1,8 MB]


Spektakel 2017

Het filmpje hieronder is gemaakt na de Cultuursafari in 2017 met de titel "Spektakel Kath&Draal". Dordtse leerlingen gaven een week lang een theaterzaal vorm op basis van het thema Mechanisatie.