Advies en organisatie

Atelier op locatie

Ik heb 12 jaar lang in Frankrijk ateliers opgezet (grafiekateliers 'Moulin de Piot' en 'Congo', gericht op (Nederlandse) vakantiegasten. In de loop van die jaren heb ik workshops georganiseerd die het maken van grafiek (linosnede, foamdruk, etsen, droge naald) als belangrijkste activiteit hadden. Maar ik bood ook fotografieworkshops, computerworkshops en stop-motion animatie aan.

In Nederland ben ik geregeld op pad met mobiele drukpersjes, fotocamera's en statieven om workshops te geven bij particulieren, scholen, bedrijven en instellingen.

Atelier Congo, grafiekatelier in Frankrijk

Productie

Als vormgever heb ik veel ontwerpen gemaakt voor boekjes, affiches en andere zaken die met drukwerk of het web te maken hadden. Voor de meeste ontwerpen heb ik ook de productie in de hand gehad, met als hoogtepunt een serie video-dvd's voor de gemeente Dordrecht. Maar een klus is nooit te klein, dus ook de door de klant zelf te printen visitekaartjes of een minder clichématige Powerpointpresentatie is me niet te min.

Onderwijs en educatie

Met een afgeronde kunstopleiding, veel jaar ervaring in kunsteducatie, een paar jaar op de Hogeschool (Pabo) met de daarbij opgebouwde werkervaring en onderbouwde visie op het onderwijs kan ik duidelijk maken wat nodig is voor een goed aanbod van de creatieve vakken.

Linosnede.nl

Op deze site verzamel ik tips en truuks voor mensen die graag een linosnede maken en soms wat technische problemen tegenkomen.

Henny van Ham
Dordrecht