Ik heb veel ervaring in het geven van lessen in workshops en cursussen. In de jaren negentig van de vorige eeuw ben ik daar al mee begonnen, vers van de kunstacademie.

Download de PDF-brochures: Computer, Tekenen, Grafiek en Beeld & Geluid

Henny van Ham - Computer - brochure PDF   Henny van Ham - Tekenen - brochure PDF   Henny van Ham - Grafiek - brochure PDF   Henny van Ham - Beeld en Geluid - brochure PDF

[PDF van 1,3 tot 1,8 MB]

en nog een extra brochure over Animatiefilm:

Folder Animatiefilm maken op de basisschool - Henny van Ham

Op maat

Ik hou er wel van om nieuwe dingen uit te denken, gebaseerd op ervaringen die ik heb opgedaan. Hou je idiote plannen dus vooral niet voor je, laat me meedenken.


Spektakel 2017

Het filmpje hieronder is gemaakt na de Cultuursafari in 2017 met de titel "Spektakel Kath&Draal". Dordtse leerlingen gaven een week lang een theaterzaal vorm op basis van het thema Mechanisatie.

Voor de leerlingen die vertrekken van de basisschool (en hun ouders) is het fijn om een afscheidsfeestje te organiseren, aan het einde van hun schoolcarrière. In veel gevallen wordt daar de uitvoering van de musical voor gebruikt. Dat betekent dat de leerkracht een stuk gaat zoeken of maken, rollen moet verdelen, decors laten bouwen en dat er veel tijd gaat zitten in zingen, zingen en nog eens zingen. 

Een aardig alternatief (of toevoeging aan de musical) is het laten zien van een video van en over de leerlingen van groep 8 op het moment van afscheid. Ruim van tevoren worden beelden gemaakt door de leerlingen, vertellen zij waar ze mee bezig zijn, wat ze verwachten van de middelbare school en waar ze zullen zijn over tien jaar. Met natuurlijk muziek, dans en gekke clips van de leerlingen die professioneel tot een aangename eenheid wordt gesmeed.

Elke school is anders, dus er is geen vaste prijs voor de eindvideo voor groep 8. Heb je belangstelling, dan kom ik er graag een keer over praten.