Voor de leerlingen die vertrekken van de basisschool (en hun ouders) is het fijn om een afscheidsfeestje te organiseren, aan het einde van hun schoolcarrière. In veel gevallen wordt daar de uitvoering van de musical voor gebruikt. Dat betekent dat de leerkracht een stuk gaat zoeken of maken, rollen moet verdelen, decors laten bouwen en dat er veel tijd gaat zitten in zingen, zingen en nog eens zingen. 

Een aardig alternatief (of toevoeging aan de musical) is het laten zien van een video van en over de leerlingen van groep 8 op het moment van afscheid. Ruim van tevoren worden beelden gemaakt door de leerlingen, vertellen zij waar ze mee bezig zijn, wat ze verwachten van de middelbare school en waar ze zullen zijn over tien jaar. Met natuurlijk muziek, dans en gekke clips van de leerlingen die professioneel tot een aangename eenheid wordt gesmeed.

Elke school is anders, dus er is geen vaste prijs voor de eindvideo voor groep 8. Heb je belangstelling, dan kom ik er graag een keer over praten.

Ik heb veel ervaring in het geven van lessen in workshops en cursussen. In de jaren negentig van de vorige eeuw was ik daar al mee begonnen, vers van de kunstacademie. Dankzij een tussentijdse opleiding ben ik geïnteresseerd geraakt in de theorieën van het ontdekkend en ontwerpend leren, en dat verwerk ik in mijn lessen en workshops.

Voor het gemak heb ik mijn kennis en vaardigheden onderverdeeld in de categoriën Grafische technieken, Beeld en geluid, Tekenen en Computer.

PDF brochures

Animatiefilm maken op de basisschool

Folder Animatiefilm maken op de basisschool - Henny van Ham [PDF 1,16MB]

Animatiefilm voor leerlingen vanaf groep 4. Onderwerpen kunnen een directe relatie met de lessen hebben, of komen uit de ongebreidelde fantasie van de kindeen. Met zijn tweeën op deze manier een verhaaltje vertellen is het allerleukst.


Downloads: Computer, Tekenen, Grafiek en Beeld & Geluid

Henny van Ham - Computer - brochure PDF   Henny van Ham - Tekenen - brochure PDF   Henny van Ham - Grafiek - brochure PDF   Henny van Ham - Beeld en Geluid - brochure PDF

[PDF van 1,3 tot 1,8 MB]


Spektakel 2017

Het filmpje hieronder is gemaakt na de Cultuursafari in 2017 met de titel "Spektakel Kath&Draal". Dordtse leerlingen gaven een week lang een theaterzaal vorm op basis van het thema Mechanisatie.